focusadventure.nl

Workshops

Fotograferen: Kijken is anders zien !

 

Prijs en datum…

Zaterdag 15 september 2019 van 16.00 tot 20.30

 

Locatie: omgeving Domburg(ZLD)

 

€ 95,00 dit is inclusief ND filter, koffie/thee met een lekkere traktatie in de pauze en een digitale hand-out.

 

 

 

 

Bij Intentional camera movement (ICM) wordt de camera bewust verplaatst(bewogen) om zo tot een creatief effect te komen. De workshop wordt gehouden aan het strand, waar altijd wel beweging te vinden is, en begint met een stukje theorie. Daarna ga je aan de slag en pas je de techniek toe tijdens het fotograferen. Met de opkomende/ondergaande zon en verschillende onderwerpen die het strand biedt zal je met meerdere verschillende creatieve foto’s, voldaan en een ervaring rijker naar huis gaan!

Deze workshop is geschikt voor degene die wat kennis heeft over zijn camera wat betreft het zoeken in het menu naar functies en waar de knoppen op zijn/haar camera voor dienen.

Tijdens deze workshop wordt gebruik gemaakt van een ND filter. Deze is verkrijgbaar vanaf 49 mm t/m 62 mm…en mag je na de workshop mee naar huis nemen. Deze wordt dan jouw eigendom!!

Wil je deelnemen aan deze workshop? Schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier, waarbij je dan ook kan aangeven om welke maat lens het gaat. Twijfel je of deze workshop geschikt voor je is? Neem dan ook gerust even contact met me op.

Voor deze workshop heb je nodig: een camera, macrolens of kleine zoomlens, statief, afstandsbediening.

 

Reserveer nu

 


 

Prijs en datum…

 

Kootwijkerzand:

14 sept 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

Drunen:

31 augustus 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

22 september 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

 

€ 115,00, incl. lunch met koffie/thee en broodjes en hand-out nabewerking.

 

 

 

 

Kootwijkerzand en de Loonse/Drunense Duinen zijn twee prachtige natuurgebieden in Nederland, elk met mooie zandverstuivingen en vegetatie, die zich uitermate lenen om bewust gebruik te maken van overbelichting tijdens het fotograferen. In de nabewerking hiervan kan je kiezen om kleur te behouden of om te zetten naar z/w.

Tijdens deze workshop leer je al doende deze creatieve vorm van fotografie…je leer te kijken hoe je de mooiste compositie kan maken en hoe je bewust gebruik maakt van overbelichting.

Deze workshop is ook geschikt voor de beginnende macrofotograaf. Wel is wat kennis over zijn camera gewenst wat betreft het zoeken in het menu naar functies en waar de knoppen op zijn/haar camera voor dienen.

Voor deze workshop heb je nodig: een camera, groothoeklens en macrolens, statief en evt. tussenringen, afstandsbediening.

Wil je deelnemen aan deze workshop? Schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier.

 

Reserveer nu

 


 

Prijs en datum…

Zaterdag 13 juli  2019 van 10.00 tot 16.00 uur

 

Locatie: Tiengemeten

 

€ 115,00 dit is inclusief ND filter, koffie/thee met een lekkere traktatie in de pauze en een digitale hand-out.

 

 

 

 

High Key fotografie is een foto met veel licht en met weinig contrast, de foto is helder en heeft weinig tot geen schaduwen en geeft een dromerig beeld. Deze vorm van fotograferen wordt vaak gebruikt in de product- en portretfotografie, maar kan ook in de natuur gebruikt worden.

Tijdens deze workshop leer je al doende deze creatieve vorm van fotografie…je leer hoe je de mooiste compositie kan vinden, hoe je bewust gebruik maakt van overbelichting enz.

Deze workshop is ook geschikt voor de beginnende macrofotograaf. Wel is wat kennis over zijn camera gewenst wat betreft het zoeken in het menu naar functies en waar de knoppen op zijn/haar camera voor dienen.

Voor deze workshop heb je nodig: een camera, macrolens, statief en evt. tussenringen, afstandsbediening. Het is handig om kleding te dragen welke vies mag worden, laarzen en iets waarop je kan zitten/liggen b.v. een vuilniszak.

Wil je deelnemen aan deze workshop? Schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier.

 

Reserveer nu

 


 

Prijs en datum…

Zaterdag 24 augustus 2019 van 10.00 tot 18.00 uur

 

Locatie: Diverse Zeeuwse locaties (5 à 6 naar gelang van de tijd)

 

€ 135,00, dit is inclusief lunch en evt. gebruik van filters ect.

 

 

 

 

Het fotograferen met langere sluitertijden geeft een andere dimensie aan je foto, zowel in Z/W als in kleur! Gedurende deze workshop bezoeken we de nog niet bekende locaties, maar uiteraard ook de Zeelandbrug. Tijdens deze workshop leer je het begrijpen/gebruiken van lange sluitertijden, begrijpen /gebruiken van licht, compositieregels en het gebruik van filters.

Deze workshop is geschikt voor de wat ervaren fotograaf die op zoek is naar een nieuwe uitdaging in het zien en vastleggen van structuur en beweging. Ben je niet in het bezit van filters maar wil je toch mee doen aan deze workshop? Ook dat kan!....er is voldoende aanwezig om te gebruiken en uit te proberen. Graag wel aangeven op het inschrijvingsformulier als je hiervan gebruik wilt maken.

Wil je deelnemen aan deze workshop? Schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier.

 

Reserveer nu

 


 

Prijs en datum…

Zondag 1 sept 2019 van 07.30 tot 11.30 uur.

Zaterdag 21 sept 2019 van 07.30 tot 11.30 uur.

 

Locatie: Omgeving Domburg

 

€ 72,50, incl. koffie/thee met wat lekkers erbij in de pauze en digitale hand-out.

 

 

 

 

Tijdens deze workshop gaan we de duinfranjehoed fotograferen…een schattig en fotogeniek paddenstoeltje, die de bescherming van de stengels helmgras nodig heeft om het zand en zout te trotseren. Er zal veel aandacht besteed worden aan het maken van een mooie compositie en zachte tinten tijdens het fotograferen.

Deze workshop is ook geschikt voor de beginnende macrofotograaf. Wel is wat kennis over zijn camera gewenst wat betreft het zoeken in het menu naar functies en waar de knoppen op zijn/haar camera voor dienen.

Voor deze workshop heb je nodig: een camera, macrolens, evt. statief of pittenzak, tussenringen, afstandsbediening.

Wil je deelnemen aan deze workshop? Schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier.

 

Reserveer nu

 


 

Datum: In overleg

 

Locatie:-Kalmthout (B)

              -Roosendaal

              -Kamperland(ZLD)

Voor andere locatie”s ben ik genoodzaakt €0,19 p/km, vanaf postcode 4421 LE (VV) te berekenen

 

Prijs: € 455,00

 

 

 

 

Wil je je macrofotografie skills verbeteren? Dan heeft Focusadventure een totaal workshop pakket! Gedurende drie maanden wordt je intensief begeleid om het beste uit je macrofotografie te halen. Dit totaalpakket bestaat uit:

- Persoonlijke intake (2 uur). Waar en wanneer in overleg. Tijdens dit intakegesprek bespreken we je wensen waar je naar toe wil groeien m.b.t. de macrofotografie en worden ook de data van de drie workshop vastgelegd.

- 3 maal een workshop van 6 uren t.w.v. €375,00 (totaal 18 uur fotograferen en al doende de theorie op locatie)

-Macrofotografie bloemen Arboretum Kalmthout (incl. entree, excl. lunch en drinken)

-Macrofotografie insecten diverse gebiedjes Roosendaal (excl. lunch en drinken)

-Macrofotografie strand Kamperland (excl. lunch en drinken)

- Persoonlijke begeleiding tijdens de 3 workshops… GEEN groep!

- 4 uur je wegwijs maken in LR en PS, om met minimale nabewerking de finishing Touch aan je foto’s te geven.

- Huiswerk na elke workshop met daarop de feedback en beoordeling.

- Antwoord op je vragen tussendoor (via de mail of telefonisch)

- Eindevaluatie. Waar en wanneer in overleg.

Betaling in drie termijnen is mogelijk…maar indien je ervoor kiest om hiervan geen gebruik te maken dan krijg je er nog een gratis workshop creatieve herfstfotografie in oktober! (Datum nog te bepalen.)

Ook mogelijk om in jouw omgeving een workshop pakket te volgen! Hiervoor worden wel €0,19 p/km, vanaf postcode 4421 LE (VV) gerekend.

Reserveer nu

 


Prijs:

Workshop van 4 uur incl. koffie/thee met lekkere traktatie

1 persoon €120,00

2 personen €200,00

Workshop van 6 uur incl. koffie/thee met lekkere traktatie:

1 persoon €175,00

2 personen €250,00

 

Reiskosten €0,19 p/km vanaf postcode 4421 LE (VV), evt. tolgeld voor veerboot of tunnel

 

Locatie: In overleg.

Wanneer: In overleg.

 

 

Begin je aan deze fantastische hobby maar ontbreekt het je nog aan de kennis van je camera om fraaie foto’s te maken, of wil je je skills upgraden om nog meer uit je fotografie te kunnen halen? Dat kan tijdens deze 4 uur durende workshop. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel te nemen of gezellig met z’n tweetjes! Heb je liever een workshop van 6 uur, dan kan dat ook. Datum, locatie, ochtend, middag, door de week, in het weekend? Alles is in overleg mogelijk… Deze workshop is jouw/jullie feestje!

Wil je deelnemen aan een privé workshop Macro- fotografie? Dat kan zowel in Nederland als in België! Schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier. Nadat je het contactformulier hebt ingevuld neem ik telefonisch contact met je op om jouw wensen m.b.t. deze macro-fotografie workshop door te nemen.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om één van mijn bestaande workshops als privé workshop te willen volgen. Als hierbij staat vermeld inclusief lunch dan is dat uiteraard ook van toepassing op de workshop die je hebt uitgekozen.

Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Reserveer nu